Campusul Colegiului, locuri pentru mintea, sufletul și inima ta
Dacă locuiești în afara orașului, Colegiul nostru  îți pune la dispoziție cazare în incinta școlii. Căminul poate adăposti circa 250 elevi, fiecare cameră fiind dotată cu calculator, internet, tv, telefon, baie proprie, iar o parte din ele au chiar televizor cu ecran plat dar și frigider. Și în interiorul căminului, ca și pe holurile colegiului, ai internet wireless free. Odată cazat în cămin, ai asigurate programe de pregătire și remediere a rezultatelor școlare gratuite cu profesorii școlii după ore. Pedagogii coordonează diferite activități împreună cu elevii (Miss Adolescența, concurs de șah, fotbal, petrecerea toamnei, discotecă, vizionare de filme).

Și bineînțeles că orice efort are nevoie să fie susținut de o alimentație sănătoasă, astfel că liceul nostru îți oferă mic dejun, prânz și cină, pregătite în cantina școlii (ca un secret, mâncarea gătită aici e mai delicioasă și decât a mamei!). Iar pe timpul servirii mesei ești acompaniat de muzică lină și liniștitoare de la Radio Adolescența. Dar dacă simți nevoia să mai ronțăi ceva, ce faci? Stai liniștit! În incinta școlii sunt două magazine cu produse de patiserie și nu numai, pe care le poți savura în foișor, pe durata pauzelor sau după ore.

Și acum să ne documentăm cu privire la hrana spirituală: în incinta școlii există un paraclist ce poartă hramul Sf. Nicolae, în care elevii colegiului își desfășoară orele de religie sau pot primi consiliere spirituală de la profesorii și preoții colegiului. De asemenea, elevii pot participa la activități desfășurate după orele de curs și, nu în ultimul rând, au bucuria de a participa la slujbele religioase ce aduc cuvântul și dragostea lui Dumnezeu. Elevii pot astfel găsi aici liniștea spirituală de care au nevoie, înțelegerea și rezolvarea anumitor probleme pe care le întâmpină în viața de zi cu zi.

Biblioteca școlară Marin Sorescu este o sursă enciclopedică, de drept public, funcționând în subordinea Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen Bacău. Incluzând depozitul principal și o sală de lectură cu 8 locuri și 5 calculatoare cu acces la Internet, biblioteca pune la dispoziția celor care îi trec pragul (în medie 1000 de utilizatori anual) un număr de 39.560 de documente din variate domenii de activitate, oferind servicii de împrumut la domiciliu, informare și studiu în sala de lectură, asistență și îndrumare de specialitate în informare și documentare, în selectarea materialelor informative și elaborarea unor lucrări de specialitate pe anumite teme date, întocmirea bibliografiilor, listarea documentelor elaborate și multiplicarea acestora. La acestea se adaugă 20 de ebookuri care conțin cărțile necesare pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Deci, spor la lucru ...

Dacă sunteți curioși în privința evoluției telefoniei în România, nu trebuie să mergeți prea departe, deoarece există în interiorul colegiului un muzeu al telefoniei, muzeu care stă la baza unor specializări interne. Alexander Graham Bell a rămas în istorie ca inventator al telefonului în 1876 (la vârsta de 29 de ani) iar modelele ce au fost create datorită lui le puteți admira în acest muzeu.

Dacă v-am făcut curioși, sunteți așteptați să vizitați Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen Bacău sau chiar să faceți parte din spiritul tehnico- economico- estetico- social al acestuia.

Școala este menită să te învețe. Informațiile pe care le furnizează te ajută să devii om. Dar omul are și dreptul de a se relaxa, de a se menține sănătos, de a se bucura de natură și viață. De aceea, am construit foișorul, oaza de bucurie și distracție, adăpost pe timp de ploaie sau soare puternic. Aici vei petrece pauzele cu un suc, o ciocolată, alături de zgomotoșii tăi colegi de clasă, multe glume, recomandări de filme și muzică, opinii împărtășite despre ore de laborator sau de teorie, toate cu fundal sonor asigurat de Radio Adolescența. Aici poți desfășura jocuri de societate, poți participa la Zilele Radioului, poți face chiar ore în zilele călduroase când sala de clasă pare un cuptor.

Video bit.lahun.info