Birourile lui Karpen
 

L17 - Laborator de Automatizări, Telecomunicații și Electromecanică

În cadrul laboratorului au loc activități și lucrări aplicative din domeniile electronică și automatizări, electromecanică. Aici elevii sunt capabili să îndeplinească sarcini cu caracter tehnic de montaj, punere în fucțiune a echipamentelor electrice și sistemelor de automatizare, sunt la curent cu tehnologia modernă în domeniiul comunicațiilor. Tot aici se studiază întreținerea, exploatarea și repararea rețelelor de telecomunicații, proiectarea și fabricarea produselor industriale în domeniul electromecanic, se aplică tehnologii specifice industriei aeronautice.

L4 - Laboratorul de Electronică și Electric-Auto

Laboratorul este utilizat pentru: proiectarea circuitelor electronice (analogice, digitale) utilizând platforme experimentale și programe de simulare a proceselor, efectuarea măsurătorilor specifice acestor circuite, analiza stării de funcționare a sistemelor electrice,electronice, mecanice, pneumatice și hidraulice ale automobilului. Aici te asiguri că sistemele electronice funcționează, detectezi și repari problemele existente, urmărești realizarea activităților de testare, întreținere și intervenție asupra autoturismelor.

B7 - B17 - Atelierele Tehnice de Instruire Practică

Aici se efectuează sesiuni practice pentru completarea pregătirii teoretice și practice pentru module care cuprind tehnologii electronice, tehnici de măsurare, sisteme de automatizare, componente și circuite electrice, acționări electrice, circuite electronice, întreținere planificată, detectarea defectelor, mentenanța echipamentelor. Sălile sunt dotate cu mobilier modern, calculator cu acces la Internet, precum și cu mijloace moderne de prezentare a orelor de laborator: videoproiector și ecran de proiecție.

L13 - L14 - L15 - A12 - Cabinete de TIC și AeL

Acesta este locul în care elevii au posibilitatea de a-și dezvolta deprinderile moderne de utilizator al calculatorului, de a cunoaște modul de funcționare a unor medii informatice de lucru, precum și de a elabora produse care să dezvolte spiritul inventiv și creativitatea. Elevii învață și aprofundează cunoștințe legate de conceptele de bază ale tehnologiei informației, utilizarea computerului și organizarea fișierelor (Windows), procesare de text (Word), calcul tabelar (Excel), baze de date (Acces), prezentări (PowerPoint) și informație/comunicare (Internet). Tot aici își desfășoară activitatea Academia CISCO (locală și regională) - IT Essentials. Aceste cursuri se finalizează cu obținerea unui certificat recunoscut internațional.

L3 - L5 - Cabinetele de Estetica și Igiena Corpului Omenesc

În saloanele de frumusețe, ca centre de educare și instruire din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen Bacău, se însușesc deprinderi și competențe din domeniile coafură, manichiură, pedichiură, îngrijiri corporale. În acest scop se folosesc: unități de spălare (scaune tip canapea, lavoare, sterilizatoare), unități de frizerie-coafură (mese cu protecție a clientului, foarfeci, pieptene, perii, aparate-ondulatoare, plăci, mașini de tuns, șampoane, vopsea, tratamente, oxidanți, etc), unități de manichiură și pedichiură cu bazine cu hidromasaj, ustensile și materiale aferente.

L6 - L12 - Cabinetele de Servicii Economice

În aceste locații, elevii își însușesc, probează și aprofundează cunoștințe economice, aptitudini personale și comportamente aplicabile în toate domeniile economice, pornind de la funcțiile interioare și până la cele de conducere din întreprindere. Aici se studiază: Marketingul afacerii, Mediul concurențial, Planificarea operațională, Finanțarea afacerii, Planificarea și organizarea producției, Asigurarea calității.

L18 - Cabinetul de Alimentație

Este sediul firmelor virtuale de catering, unde se pregătesc specialiști în deservirea clienților. Aici se primesc pseudo-comenzi, care sunt discutate, organizate, pregătite, livrate și evaluate. Normele de igienă sunt esențiale, bunele maniere sunt lege, calmul și răbdarea domnesc, iar zâmbetele amabile luminează încăperea și tot ce poți gândi la plecare este ziua când vei reveni.

HC - Sala Happy Chef

În vederea asigurării unei pregătiri înalte a elevilor, în domeniul turism și alimentație, sala Happy Chef își deschide porțile având o dotare la standarde înalte: mobilier de calitate, utilaje moderne și un bogat inventar pentru servire. Într-o ambianță plăcută, elevii vor învăța să prelucreze materiile prime,  să realizeze preparate culinare apetisante și apoi să le servească conform regulilor de servire din alimentație și turism.

L8 - Laboratorul de Fizică

Colegiul dispune de un laborator de fizică modern, care creează o ambianță dedicată studiului și cercetării, asigurând realizarea practică, fără riscuri, a experimentelor prevăzute de programa școlară. Acesta este dotat cu televizor, calculator și videoproiector, care permit utilizarea unui soft educațional diversificat. Aparatura experimentală de ultimă oră, în mai multe exemplare, oferă posibilitatea efectuării lucrărilor cu mai multe grupe de elevi, concomitent.

L7 - Laboratorul de Chimie

Laboratorul de chimie oferă o ambianță deosebit de plăcută tuturor celor care îndrăgesc chimia, iar ea își dezvăluie frumusețile numai celor cu mintea deschisă și vie. Astfel, balanțele pH-metrele digitale, computerul desktop și proiectorul video sunt doar câteva din înzestrările recente, alături de substanțele, ustensilele și mobilierul care permit realizarea fără riscuri a oricărei teme experimentale prevăzute de programa școlară.

A8 - Laboratorul de Bilogie

În laboratorul de biologie, elevii se pregătesc pentru știința naturii care se ocupă cu studiul vieții și al organismelor vii, inclusiv al structurii lor, funcția, creșterea, originea, evoluția. În dotarea tehnică a laboratorului intră un calculator și un videoproiector, ceea ce permite realizarea unei lecții atractive prin proiecția, în diferite momente ale lecției, a unor secvențe de filme didactice, alături de mulaje și planșe ireproșabil realizate, pentru o imagine lărgită asupra vieții pe pământ.

A8 - Cabinetul de Consiliere Psihopedagogică

Cabinetul de asistență psihopedagogică oferă suport psihologic specializat, gratuit, elevilor din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen Bacău. Consilierea psihopedagogică se adresează persoanelor normale aflate în ipostaza de elev, de persoană care parcurge diverse experiențe de învățare în scopul formării și dezvoltării propriei personalități. Consilierea, bazată pe principiul dezvoltării personale a cientului, are un caracter confidențial, este o relație de sprijin, ajutând consiliatul să-și identifice resursele, astfel încât acesta să fie capabil să se adapteze optim cerințelor realității.

A11 - Cabientul de Geografie

Recomandat doritorilor de călătorii virtuale pe continetele lumii, în structura lor geologică, pentru înțelegerea fenomenelor globale care afectează clima și viața, pronosticând vremea și ușurând planeta de elementele poluante. Călătoriile imaginare prind culoare, iar vremea ține cu noi în acest cabinet, care ne dă răspuns la grele întrebări, cum ar fi: de unde ne-am născut?, cum ne-am format?, cum ne-am schimbat?, cu cine ne învecinăm?, suntem singuri în univers?. Este disponibil și celor ce vor să înțeleagă fenomene politice care creează granițe și diversități economice.

A14 - Cabinetul de Științe Socio-Umane

Este locul în care istoricul și socialul se dezvăluie, iar psihicul este analizat. Aici societatea este disecată și cercetată, cu accent pe evoluția ei în timp. Deși dedicat specializărilor Șiințe Sociale, își deschide porțile tuturor celor care doresc să studieze natura umană, din perspectiva conștientului sau subconștientului, folosind dovezi istorice din epoci variate.

A17 - Cabientul de Limba și Literatura Română

Este locul de întâlnire cu tradiția și cultura românească, locul în care spiritul românesc este cel mai bine evidențiat și unde românescul prinde viață cu adevărat. O asociere perfectă între lingvism și literatură, un amestec echilibrat de creativitate și critică modelatoare, cabinetul de limba și literatura română oferă elevului din tine șansa de a vorbi, înțelege și a comunica idei înălțătoare care să construiască cetățeanul de care comunitatea băcăuană are nevoie în aceste momente de pierdere a identității naționale.

A15 - Cabinetul de Limba Engleză

Un mic Commonwealth al gândirii și a filosofiei engleze, acest cabinet este un model de uniune și globalizare, reunind vorbitori de limbă engleză cu  toate variațiile ei de dialecte și graiuri. Se recomandă persoanelor cu simțul umorului fin, adepte ale ironiei și sarcasmului, cu inimă precum Richard al III-lea sau ageri arcași precum Robin Hood. Globetrotteri adevărați, colindând toate continentele, din Europa în America, din Africa pănă în Australia, membrii clubului Let's English, autori ai revistei Let's English, găsesc în cabinetul de limba engleză formula special concepută pentru fortificare, regenerare și producere de comunicări în limba lui Jeremy Clarkson, Kate Middleton sau The Beatles.

A16 - Cabinetul de Limba Franceză

Este spațiul dedicat împlinirii idealurilor franceze: "Liberte, Egalite, Fraternite!". Fie că preferi un Voltaire sau un Proust, o Edith Piaf sau o Patricia Kaas,  pe Alain Delon sau pe Jean Dujardin, Parisul sau Calais, cabinetul de limba franceză îți deschide orizonturile francofoniei, plimbându-te prin amețitoarele atracții ale Euro Disney Land-ului, te urcă pe Turnul Eiffel şi te coboară în unicele grădini ale Palatului Versailles, într-un limbaj de o muzicalitate aparte, cum numai limba franceză poate exprima.

L16 - Consiliul școlar al elevilor

Vocea şi dorinţele tale se fac auzite în mod democratic în relaţia de parterneriat profesor-elev în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul colegiului nostru. Fiind un factor important al democratizării, în cadrul acestui consiliu, elevii pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare. Şi ca în orice democraţie, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii.

Video bit.lahun.info